Valokki Design. Yrityksesi graafikko.
Saamme markkinoinnin maistumaan ja yrityksesi loistamaan!

Valokki Design | Blogikirjoituksia yrittäjyydestä ja graafikon työstä

Mikä ihmeen squarespace?

Netti on nykyään täynnä palveluita, joilla kuka tahansa voi luoda itselleen verkkosivut. Pienelle ja aloittavalle yrittäjälle squarespace on hyvä työkalu.
 

Ensin pitää määrittää mitä sivustolla tavoittelee ja miten sitä aiotaan markkinoida ja kenelle. Sen jälkeen on pohdittava sivuston sisältöä, tarvitaanko blogia, verkkokauppaa tai muita toiminnallisuuksia? Kuinka tärkeää on hakukoneoptimointi ja miten se hoidetaan?

Squarespace on toiminut vuodesta 2014 ja sen hyvät puolet on siinä, että pienen opettelun jälkeen voi tehdä kätevästi nettisivut itsekin jos on hieman visuaalista silmää ja ymmärrystä sivuston sisällöstä. Palvelu toimii drag and drop –periaatteella, jolloin sivujen tekeminen on nopeaa ja koodausta ei tarvita.

Teemoja on muutamia ja kun opettelee työkalun käytön kunnolla voi teemoja muovailla oikeastaan ihan miten vain haluaa. Myös lisäkoodauksella sivustoon saa enemmän omannäköistä ilmettä.

Hyvät puolet järjestelmässä on myös automaattinen mobiilioptimointi ja hyvät hakukoneoptimointiin liittyvät automaatiot kuten tagit, siistit koodit, puhtaat url:t, Myös analytiikka on ihan riittävä pienelle yritykselle ja sosiaalisen median liittymät ovat erinomaiset.

Verrattuna julkaisujärjestelmiin työkalu on ketterä ja nopea. Sillä pystyttää sivut alusta loppuun ja kun graafikko toteuttaa sivuston siinä säästää kustannuksissakin kun koodausta ei tarvita erikseen. Squarespacen ominaisuudet ovat kuitenkin rajatut ja suurempiin projekteihin suosittelemme aina julkaisujärjestelmiä ja koodausta ja räätälöintiä yhteistyökumppaneidemme kautta.

Jos haluat sivut auki nopeasti ja itse, voit opetella työkalun käytön. Jos tiedät mitä haluat mutta et halua itse perehtyä tekniikkaan, anna meidän huolehtia sivuston pystytyksestä. Useammalle yritykselle on tehty myös siten, että ensimmäinen sivuversio toteutetaan squarespacella ja kun toiminta ja ominaisuudet kasvavat siirrytään järeämpiin järjestelmiin.

Meiltä saa myös koulutusta työkalun käyttöön, ole yhteydessä jos haluat oppia sitä lisää.

www.squarespace.com

Parhaimmat lopputulokset saadaan kun nettisivujen tekeminen toteutetaan näin:

 • sisällön suunnittelu ja valokuvien suunnittelu
 • käyttöliittymän suunnittelu
 • toiminnallisuuksien määrittely ja suunnittelu
 • sivuston ulkoasun suunnittelu
 • grafiikan luonti
 • sivuston tekninen toteutus
 • testaus
 • hakukoneoptimointi
 • sivuston julkaisu
 • hakukoneoptimointi
  • sivuston jatkuva kehitys, ylläpitäminen, seuranta 

Muutama esimerkki toteuttamistamme sivuista:

www.kaasa.fi

www.hyvanolonkellari.fi

www.jaanaellala.fi

www.oat.fi

www.rakennusharjunpaa.fi