Valokki Design. Yrityksesi graafikko.
Markkinointimateriaalit nopeasti ja helposti.

Valokki Design | Blogikirjoituksia yrittäjyydestä ja graafikon työstä

Yrittäjä, mitä jos lakkaisit yrittämästä?

Aiemmin kun olin yrittäjä kongressitoimistossa olin kokematon ja nuori, täynnä intoa maailman valloituksesta. Niin yrittäjänä kuin kaikessa muussakin. Yritin yrittää. Yritin tehdä menestystarinaa yrityksestä. Ja kyllähän se meillä onnistuikin - yrityksestä tuli toimialallaan tunnettu valtakunnallisesti. Minusta se kuitenkaan ei koskaan riittänyt ja mietin jatkuvasti kehittämistä, kasvamista jne. Lopulta minussa asuva yrittäjä totesi, että kongressitoimiston pyörittäminen ei tuota itselleni sellaisia kokemuksia kuin mitä elämästä haluan saada. 

Kun lähdin uudelleen yrittäjäksi lähdin miettimään mitä opin edellisestä kerrasta. Päätin, että en jatkuvasti tee töitä, jotka eivät tuota tulosta. Päätin, että en osallistu julkisiin kilpailutuksiin ja harkitsen ylipäätään osallistunko kilpailutuksiin lainkaan. Ajattelin, että teen töitä asiakkaille. Ajatuksissani oli jatkuvasti vain se, että asiakkaani saavat sen hyödyn mitä kulloinkin tarvitsevat.  

Hyvin se onnistuikin. Liiketoiminta lähti heti pyörimään ja laskutusta tuli joka kuukausi. Sitten aloin taas parin vuoden yrittämisen jälkeen miettimään yrittämistä enemmän. 
 

Väkisin tehty ei vie minnekään

Jos yrittämällä yrittää miettiä tuotteita, markkinointikikkoja, toimintoja, jotka asiakkaita kiinnostaisi niin se ei kannata. Yrittäminen tuo mukanaan stressiä. Miksi?

Ryhdymme yrittämään. Pelkäämme jo ryhtyessämme yrittämään, että epäonnistumme. Koko sana yrittäjyys tuo mukanaan negatiivisen kehän. Yrität ja yrität, mutta koskaan et ole tyytyväinen. Alat tuntemaan tyytymättömyyttä yrittämisestä. Tunnet hiljalleen olosi vihaiseksi, stressaantuneeksi. Sen jälkeen tunnet stressiä siitä, että koet olevasi stressaantunut. Mietit miksi et ole yrittäjänä enemmän onnellinen? 

Jos ryhdyt ajattelemaan, että nautit tekemisestä etkä yritä, sekään ei vie aina hyvään lopputulokseen. Pakotat ajatuksesi ajattelemaan: nautin tästä nyt, tätä olen halunnut, olen kiitollinen. Tässäkin käy lopulta niin, että ryhdyt ajattelemaan: tästä pitäisi nauttia mutta miksi koen stressiä. Sitten koet stressiä siitä, että et osaa nauttia. Ja kierre on valmis siihen, että oletkin stressaanut ja alkuperäinen ajatuksesi ”nautin työstäni” onkin stressaava tekijä.

 

Lakkaa yrittämästä.

Kun hyväksyt, että lakkaat yrittämästä pääset jo irti isosta määrästä stressiä. Ajattele, että palvelet asiakkaitasi niin hyvin kuin voit. Mietit mitä lisäarvoa voit asiakkaillesi tuoda joka kerta kun työskentelet heidän kanssaan. Mieti, miten asiakkaasi tilanne voisi helpottua. Silloin et sido työtäsi siihen miten itse asian koet. Koska ihmisen omat ajatuspolut vievät usein ansaan, paras tapa on lakata yrittämästä, tehdä työnsä hyvin ja antaa asiakkaiden päätettäväksi onko yritystoimintasi kannattavaa vai ei. 

Jos kaipaat apua itsesi kehittämiseen yrittäjänä, autan mielelläni.