Valokki Design. Yrityksesi graafikko.
Saamme markkinoinnin maistumaan ja yrityksesi loistamaan!

Valokki Design | Blogikirjoituksia yrittäjyydestä ja graafikon työstä

Mitä menit lupaamaan?

Uskallatko? Tehdä palvelulupauksen, jonka sanominen ääneen jännittää sinua itseäkin? 

Toisinaan mukavuusalueen ulkopuolella tapahtuu ne ihmeet, jotka vievät meitä eteenpäin. Ne hetket, kun tunnemme jännitystä, pelkoa, ahdistusta. Siellä oleminen on stressaavaa. Silti lopputulos voi olla kultaa! 

Tämän tietää varsinkin menestyneet urheilijat ja liikemiehet. Mikään saavutettu tulos ei tule helpolla. Olen tutkinut pitkään ihmisten elämänhallintaan ja muutoksiin liittyviä seikkoja. Olen lukenut alan kirjallisuutta, osallistunut koulutuksiin ja moneen erilaiseen verkkovalmennukseen. Näiden jälkeen olen ehdottomasti entistä enemmän sillä kannalla, että mikä tahansa muutos elämässä tai organisaatiossa vaatii hetken epämukavuusalueella pyörimistä. 

 

Miten teet onnistuneita muutoksia? 

Otetaan esimerkkinä stressaantunut yrittäjä: Yrittäjä tuskailee iltaisin tekemättömiä töitä. Hän kirjaa ne ylös paperille. Hän ei saa nukuttua. Työt valvottavat. Puoliso haluaisi hellän hetken, yrittäjä ei voi antaa huomiota koska koko kroppa on jännittynyt ja olo ahdistunut. Yrittäjä valvoo. Aamulla hän herää väsyneenä. Juo kahvia, unohtaa aamupalan koska on jo uppoutunut tekemättömiin töihinsä sähköpostin äärellä. 

Yrittäjä lähtee töihin. Automatkallaan hän päättää, että nyt riittää. Muutos elämään on tapahduttava nyt. Hän pohtii hetken mitä tehtäviä voisi delegoida, mistä luopua. Mistä riittäisi aikaa ja virtaa perheelle ja omiin urheiluharrastuksiin? Yrittäjä päättää lopettaa iltaisin työasioiden vatvomisen. Hän päättää lopettaa aamuisin sähköposteihin uppoutumisen ennen kuin saapuu töihin. 

Töissä yrittäjä pelastaa jatkuvasti syttyneitä tulipaloja. Kotiin tullessaan hän huomaa, että suurin osa töistä jäi tekemättä. Hän uppoutuu sähköposteihinsa. Nukkumaan mennessään hän ei muista enää aamun lupaustaan itsellensä. Hän ahdistuu ja nukkuu jälleen kerran unettoman yön. 

 

Kuulostaako tutulta? Miten yrittäjä saa muutettua tämän tilanteen? 

Muutoksen tekeminen lähtee siitä, että ymmärtää miten muutokset tapahtuvat. Mistä muutoksessa on kyse? Mikä on pienin mahdollinen askel, jonka yrittäjä voisi ottaa kohti tavoitettaan kohti parempaa elämää? Miten se pieni askel kantaa niin, että se tuo mukanaan suuria muutoksia yrittäjän elämään? 

Tästä kerron valmennuksissani. Pidän huolen siitä, että tavoitteet asetetaan ja niille asetetaan aikataulut, toimenpiteet, askeleet. Huolehdin siitä, että pysyt muutoksen aikana järjissäsi. 

Tämän lupaan sinulle: