Valokki Design. Yrityksesi graafikko.
Saamme markkinoinnin maistumaan ja yrityksesi loistamaan!

Valokki Design | Blogikirjoituksia yrittäjyydestä ja graafikon työstä

Uusi vuosi ja uudet tavat?

Alkuvuodesta ja syksyllä se aina iskee. Innostus. Tyhjä kalenteri, jota voi täyttää. Uusia harrastuksia. Uusia töitä. Uusia koulutuksia. Kaikki on tuolla – tulevassa.

Miksi kuitenkin valmennuksiin osallistuvista vain pieni osa todellisesti muuttaa tapansa pysyvästi? Ja miksi unohdamme uudenvuoden lupauksemme heti tammikuussa? Ja mitä voisit tehdä, että tänä vuonna onnistuisit?

Paras ohjeeni on: lue, tutki, perehdy tapojen muuttamiseen ja niiden voimaan.
Kirjasuositus: The Power of Habit: Why We Do What We Do in Life and Business https://en.wikipedia.org/wiki/The_Power_of_Habit

Tässä lyhyt tiivistelmä tapojen muuttamisesta heikommasta vahvempaan tapaan:

  1. Ymmärrys. Ymmärrä missä tilanteissa sinulla iskee tarve palata vanhaan tapaan. Ihminen toimii siten, että kun aivot saavat signaalin, ne valitsevat helposti lähestyttävän tien ja yksinkertaistetusti palaat helpommin vanhaan tapaasi kuin teet muutoksen. Kun tapa on rutiini, sen toteuttaminen on helpompaa. Useimmat meistä toimivat myös niin, että kun opit palkitsemaan oikeanlaisesta toiminnasta, opit uusia tapoja nopeammin.
  2. Tunne. Luo tavan muuttamiseen jokin miellyttävä tai helposti muistettava tunne. Jos vaikka inhoat lenkille lähtemistä, käy lenkillä ja tunne miltä lenkin jälkeen tuntuu. Yleensä aina tuntuu hyvältä. Muistele tuota hyvänolon tunnetta aina kun lenkille lähtö tuntuu vaikealta.
  3. Usko. Luota siihen, että vaikka uuden tavan opettelu vie voimia, se muuntuu myöhemmin rutiiniksi. Muistuta itseäsi siitä, että mitä tavoittelet ja ennen kaikkea nauti matkasta. Saattaa olla, että et koskaan saavuta tavoitettasi, mutta matkastasi voit nauttia niin kauan kun sillä kuljet.
  4. Päätä. Uuden oppiminen vaatii usein mukavuusalueen ulkopuolelle astumista. Päätä kohdata erilaisia pelkoja ja tunnetiloja. Päätä palkita itseäsi pienistäkin onnistumisista.
  5. Jaa. Hanki joukko, jotka tukevat sinua muutoksessasi. Hanki vertaistukea tai kannustusjoukkoja. Lupaa heille onnistuvasi tavan muuttamisessa, älä lupaa tavoitteen saavuttamista.

Lue lisää: http://www.deconstructingexcellence.com/the-power-of-habit-summary/

Minä uudistin uuden vuoden kunniaksi nettisivujani hieman. Sekä Valokki Designin että omia valmentaja-sivujani. Tuotteistin uusia paketteja ja jaoin niitä maailmalle. Työ alkaa siitä, että muistan pitää tämän innostuksen ja uuden aloittamisen riemun mielessäni läpi vuoden.

Mahtavaa uutta vuotta sinulle! Pystyt ihan mihin vain.