Valokki Design. Yrityksesi graafikko.
Markkinointimateriaalit nopeasti ja helposti.

Valokki Design | Blogikirjoituksia yrittäjyydestä ja graafikon työstä

Kun yrittäjä yrittää päästä irti stressistä

Kirjoitin tuossa jo aiemmin siitä, miten stressaamaton yrittäjä on kuollut. Mitä tapahtuu yrittäjälle, joka pyrkii olemaan mindfull; tasapainoinen, stressiä rakastava ja energinen? Mitä kun yrittäjä oppii oikeasti mielen hallinnan keinot ja on läsnä tässä hetkessä täysin siemauksin?

Tässä hetkessä elämisen taito on haastavan hauskaa puuhaa. Samalla kun olet täysin läsnä ja huomaat hengityksesi, sydämesi sykkeen, autojen äänet, työkavereiden porinat ja hengität seesteisesti, pystyt keskittymään työhösi hyvin. Samalla saattaa iskeä paniikki siitä kaikesta, jonka huomaat olevan läsnä nyt. Läsnä olemisen taidoissa puhutaan harvemmin aistiyliherkkyydestä. Mitä jos aistiyliherkkä on täysin läsnä tässä hetkessä?

Käytännössä se saattaa tarkoittaa paniikkia, sydämen pomppimista yhä lujempaa ja mielen luovaa mielikuvitusta siitä kaikesta. Samalla pitäisi vain oppia päästämään irti, ajattelemaan että ajatuksesi eivät ole sinä, keskittyä ympäristöön ja siihen mitä on tekemässä. Miten aistiyliherkkä voi päästää irti aisteistaan? Aistiyliherkkä saattaa kokea tietoisen läsnäolon jopa liian raskaana ja onkin välistä parempi antaa aistinsa sulkeutua ja lakata olemasta liikaa tiedostava kaikesta.

Stressitön on saattanut ymmärtää olevansa osa maailmankaikkeutta ja silti täysin merkityksetön kaikelle. Hallinnan ympyrän kautta opit keskittymään siihen mikä on olennaista, niihin asioihin mihin voit vaikuttaa ja mistä päättää. Kun opit huolehtimaan aina ensin itsestäsi ja sitten vasta muista, jaksat antaa muillekin enemmän.

Meillä on jokaisella omanlainen tapa tallustaa tätä yrittäjyyden polkua. Toiselle nämä ovat itsestään selvyyksiä, toiset oppivat kantapään kautta, toiset oppivat mutta eivät ymmärrä, toiset valitsevat ihan toisenlaiset ajattelutavat. Kun tutkit tätä yhä syvemmin, huomaat että olet rytmi ja heijastat samaa rytmiä kuin ympäristösikin.

Siispä on tärkeää laittaa se happinaamari ensin itselle ja huolehtia samalla, että olet oikeanlaisessa  ympäristössä. 

Heidi AlamikkeläComment