Valokki Design. Yrityksesi graafikko.
Saamme markkinoinnin maistumaan ja yrityksesi loistamaan!

Valokki Design | Blogikirjoituksia yrittäjyydestä ja graafikon työstä

Unelmana yrittäjyys

Usein kohtaan ihmisiä, jotka haaveilevat yrittäjyydestä. Voisi olla oman itsensä herra. Voisi tienata niin paljon kuin jaksaa. Saisi itse päättää omat työajat. Voisi työskennellä mistä päin maailmaa vain. Saisi tehdä työtä, johon on kutsumus. Voisi muuttaa maailmaa. 

Kuten kaikki unelmat, ne usein ovat toteutuessaan jo idea eiliseltä. Unelma on muuttunut totuudeksi, jota elät. Me ihmiset unelmoimme asioista kuten terveys, raha, vapaa-aika, ura, hyvinvointi, rakkaus, perhe, matkailu. Unelmoimme itestämme parempana versiona, kuin olisimme tulossa versioksi 2.0 itsestämme. Unelmoimme paremmasta ulkonäöstä; ihosta joka ei vanhene; energiasta, joka ei koskaan lopu; ihmissuhteista, joissa ei olisi ongelmia; rakkaudesta jonka täyttäisi intohimo; yrityksestä, joka tuottaisi sinulle rahaa kun nukut. Unelmoimme vapaa-ajasta ja mahdollisuudesta mennä minne vain, tehdä mitä vain haluamme. 

Ihmisen unelmia on varmasti saman verran kuin ihmisiä. Siitä huolimatta niitä yhdistää yksi asia: unelman toteutuessa ratkaisevaa on se, että juhlistammeko sitä ja kiitämme saavutuksesta vai näemmekö unelmassa, josta äsken vasta haaveilimme, myöhemmin ongelmia? 

Kuvittele haaveilevasi loputtomasta energiasta ja rypyttömästä ihosta. Olet valmis tekemään mitä vain tuon unelmasi eteen ja ostat kaiken, jossa mainitaan sana iätön kauneus. Löydätkin rohdoksen, joka antaa sinulle tuon kaiken. Sinusta tulee rypytön ja energinen. Jaksat ja jaksat aina vain tehdä kaikkea mitä mieleesi tulee. 

Miten tuo unelma olisi pettymys kysyt? ”Sehän on juuri sitä mitä toivon ja olisin varmasti pidetty ihminen.” Totuus on, että unelmat harvoin ovat toteutuessaan täysin sitä, mistä olet unelmoinut. Tunne unelman takana on ratkaiseva. Rypyttömän ja energisen ihmisen tarve on olla pidetty. Miten voisit jo tänään tehdä töitä sen eteen, että kun kuolet sinua muistellaan ”Aava oli niin ystävällinen ja pidetty ihminen joukossamme.” Jos haaveilet yrittäjyydestä, joka vapauttaa sinut oravanpyörästä, sinun tulee tutustua siihen tunteeseen, jonka haluat saavuttaa. Ja lähteä miettimään sitä, miksi estät itseäsi tuntemasta tuota tunnetta jo nyt? 

Tunteet ovat liikkeeseen yhdistettynä voimakkaita ja tarve toteuttaa tunteita on osalla meistä valtava. Tunnemme äärilaidasta toiseen voimakkaita tunteita. On myös tärkeää osata erottaa tunne tarpeesta. Mikä onkaan niiden välinen ero sinusta? 

Unelmat ja mielikuvat unelmistamme tulevat usein myös ulkoapäin. Sinut on voitu saada uskomaan, että onni on kaksi lasta, omakotitalo meren rannalta, työ, upea vaalea vaimo. Kun tarkkailet maailmaa markkinointilasit päässä, saatat oivaltaa että nuo unelmat eivät ole alun perin tulleet sinusta vaan sinut on opetettu uskomaan tuohon unelmaan. 

Mikäli sitten päädytkin unelmayrittäjäksi huomaat, että pian saatat olla uudestaan oravanpyörässä: kiire, asiakkaat, kirjanpito, laskut, tilitoimisto, rutiinit, arki. Kaikki ne vievät pois tunteen yrittäjän vapaudesta. Yrittäjän vapaus on siinä hetkessä kun sinä pysähdyt ja tunnet olevasi vapaa. Sen hetken voit saavuttaa missä vain, milloin vain. Olitpa yrittäjä tai et.