Valokki Design. Yrityksesi graafikko.
Saamme markkinoinnin maistumaan ja yrityksesi loistamaan!

Valokki Design | Blogikirjoituksia yrittäjyydestä ja graafikon työstä

Uusi sivusto auki

Yli 6 vuotta sitten minulla oli haave - tehdä työtä joka on ajasta ja paikasta riippumatonta. Perustin Valokki Designin ja aloin palvelemaan asiakkaitani aina siihen tarpeeseen mitä tarvittiin ja mitä osasin.

Tuntui jossain vaiheessa siltä, että haluaisin tehdä muutakin kuin istua tietokoneella. Opiskelin ratkaisukeskeiseksi valmentajaksi (life coach) ja personal traineriksi. Ajattelin, että tekisin hieman kaikenlaista työtä ja palveluvalikoima olisi laajempi. 

Edelleen halusin vain auttaa ihmisiä ja yrittäjiä heidän arjessaan auttamalla aina niissä tehtävissä, joissa pystyin. Ollakseni rehellinen tämä ei ehkä ollut järkevä liikku, koska en enää itsekään osannut kertoa mitä teen ja millä alalla olisin uskottava. Tiesinköhän itsekään mitä halusin? Mitä vaaditaan yrittäjältä, jotta hän onnistuu aina vain uudestaan ja uudestaan? 

Perustin myös verkkokaupan, joka oli täysin kannattamatonta mutta maksoin oppirahat, joilla olen voinut auttaa muita aloittelevia verkkokauppiaita menestymään paremmin välttämällä virheet, jotka itse tein. 

Kaiken tämän tutkimisen jälkeen olen entistä vahvemmin palannut alkuperäisen ajatukseni äärelle: yrittää paikasta riippumattomasti ja auttaa asiakkaita heidän markkinointimateriaalin toteuttamisessa. Olen voinut hyödyntää monipuolisia projektinhallintataitojani kun on lähdetty miettimään verkkoalustoja ja erilaisia teknisiä ratkaisuja ja yrittäjät ovat säästäneet omaa aikaansa muuhun ja saaneet tehokkaat materiaalit markkinointiin. Olen työskennellyt aina parin isomman asiakkaan kanssa ja samalla auttanut useita pienempiä yrittäjiä. 

Tänään halusin jakaa tämän tarinan, jotta sinäkin miettisit omaa unelmaasi ja uskaltaisit kokeilla erilaisia asioita. Valmentajana olen ennen kaikkea kehittänyt omaa itseäni, luottamusta itseeni graafikkona ja yrittäjänä.

Tänään kun oikoluin seuraavaa kirjaani Opi sanomaan ei töissä - opas onnelliseen työelämään, oivalsin monta asiaa itsekin yhä syvemmin. Miten on oltava luja usko itseensä ja visioon, jotta tietää mihin tulisi keskittyä. 

Yhteiskunta olettaa meidän elävän tietyllä tavalla ja toteuttavan tietyt asiat kuten opiskelu, työura, perhe, talo, onni, rakkaus. Jo lapsettomuus opetti minua tarkkailemaan omia arvoja ja on pakottanut löytämään niin syviä ajatuksia ja mietteitä, että se olisi ollut mahdotonta jos olisin elänyt elämääni 8-16 työssä. 

Tiedätkö mitä? On kyse sinusta, sinun elämästäsi eikä kenenkään muun. Kokeile rohkeasti, epäonnistu ja nouse uudestaan kokeilemaan. 

yrittajanvapaus.jpg

Jotta saat unelmasi toteutumaan, sinulla pitää olla suunnitelma ja luja tahtotila saavuttaa oma unelma. Keskity, ole kärsivällinen ja tee paljon töitä unelmasi eteen. 

Ei se ole aina hauskaa. Itsekin olen ollut aika yksinäinen tässä matkan varrella. Kyseenalaistan jatkuvasti tekemisiäni ja arvioin ja vertaan itseäni muihin. Aina onnikaan ei ole matkassa ja ajoitus väärä. Mutta olisitko mielummin yrittämättä kuin katuisit, että et edes yrittänyt? 

Anna itsellesi mahdollisuus ja kokeile. Luota itseesi ja uskalla pyytää apua ja palautetta toisilta kun epäröit. 

Palaan siis entistä keskittyneempänä ja vahvempana kokeilemaan taas ja valmiina myös sille, että uusiakin juttuja tulee matkan varrella kokeiltua. Juuri tänään löysin kirjastani ajatuksen, jonka halusin jakaa myös sinulle: 

”Olet sitä mitä ajattelet ja ei ole mitään syytä sille, että ajattelisit että et osaisi oman alasi töitä niin hyvin kuin muut. Osaat ne aivan yhtä hyvin kuin muut. Teet parhaasi ja se riittää. Olet valmis oppimaan, kokeilemaan ja luota omaan itseesi. Luota siihen, että voit tehdä asiat täysin toisella tavalla kuin muut ja kokeile aina vain uudestaan. ”

 

Huomasin, että palasin haaveeni luokse: tehdä työtä, joka on ajasta ja paikasta riippumatonta sekä auttaa asiakkaita heidän markkinontimateriaalien tekemisessä. Ja tästä syystä avasin uudistuneen Valokki Designin nettisivut tänään.