Valokki Design. Yrityksesi graafikko.
Saamme markkinoinnin maistumaan ja yrityksesi loistamaan!

Valokki Design | Blogikirjoituksia yrittäjyydestä ja graafikon työstä

Yritys 16.1.2019 7 vuotta!

Onnea Valokki Design! En yleensäkään muista merkkipäiviä, mutta sattumalta muistin tämän. 16.1.2012 sain kaupparekisteristä hyväksynnän Valokki Designille.

shutterstock_726162232.jpg

Miten kaikki alkoi ja miten minusta tuli yrittäjä?

Perustin Valokki Designin toiminimenä ollessani vielä palkkatöissä toisaalla. Alunperin se lähti asiakkaiden toiveista, olin ollut yrittäjänä myös aiemmin ja tekemääni graafista suunnittelua haluttiin ostaa. Päätin perustaa toiminimen sivutoimisesti, jotta voisin vaikkapa iltaisin tehdä asiakkailleni graafista suunnittelua.

Heti alussa kuitenkin myös innostuin. Matkaan tuli tuotemerkki Klo Design, jonka sisustustuotteita ja tekstiilejä aloin jälleenmyymään Oulussa. Se jäi lopulta lyhyeksi mutta arvokkaaksi kokeiluksi. Opin paljon kutsujen pitämisestä ja kirjanpidosta sekä inventaarioista.

Myöhemmin, taisi olla vuosi 2014 kun jäin palkkatöistä opintovapaalle. Lähdin opiskelemaan avoimeen yliopistoon verkossa markkinointia sekä verkostoitumaan Oulun yritystakomolle. Yritystakomolla kiinnostus yrittäjyyteen jälleen heräsi ja olinkin pian tuotteistamassa yritykselleni palveluita.

Assistenttipalvelut osana toimintaa

Luin kesällä 2013 Tim Ferrisin kirjan Neljän tunnin työviikko. Se innosti kohti yrittäjyyttä ja samalla se innosti tarjoamaan assistenttipalveluita. Ajattelin, että tulevaisuus on täynnä yrittäjiä, jotka haluavat ulkoistaa rutiinitehtäviä ja markkinointia, voidakseen itse keskittyä olennaiseen.

Assistenttipalvelut kävivätkin alkuun kaupaksi, mutta pian huomasin että minulta ostetaan ennen kaikkea graafista osaamista ja markkinointiassarin töitä. Keväällä 2014 tuli tilanne eteen, että asiakkaat kysyivät minulta palaanko palkkatöihin vai jäänkö yrittäjäksi. Oli tehtävä päätös.

Heiluvat liput houkutteli yrittäjäksi

Samoina vuosina olin alkanut harrastamaan leijasurffausta ja rakkaus tuota lajia kohtaan oli suurta. Istuin silloisessa työpaikassani ja katselin kuinka liput liehuivat ikkunassa ja mietin, että enkö voisi hoitaa näitä yksinäisiä markkinoinnin tehtäviä illalla. En kuitenkaan silloisen esimiehen kanssa päässyt sopimukseen joustavasta työajasta ja siitäkin syystä houkutus olla yrittäjä kasvoi.

Olin ollut yrittäjänä aiemmin lähes 5 vuotta Konffa Oy:ssä ja tiesin, että yrittäjänä oleminen on vapaata, antoisaa ja mielekästä mutta toki myös stressaavaa ja raskasta. Päätin kuitenkin, että haluan ennen kaikkea leijasurffata silloin kun on hyvät tuulet ja niinpä minusta tuli yrittäjä toisen kerran.

Vapaana kuin taivaan lintu vai suljettuna häkissä sisällä?

Yrittäjänä oleminen on ristiriitaista. Toisaalta mukana on valtava vapaus ja toisaalta sitä ei ole lainkaan. On tehtävä asiakkaiden aikataulujen puitteissa työt, selvittävä laskuista ja talouspaineista. Aina ei ole mahdollisuutta lomiin, koska ei ole vaikkapa varaa tai aikataulut eivät jousta. Siispä siinä tasapainoilee vapauden ja velvollisuuksien välissä.

Yksi keino itsellä hallita tuota tilannetta on ollut opetella sanomaan EI. Uskallan sanoa rohkeammin EI, jos asiakas ei tunnu itselle sopivalta tai on liikaa töitä ja kalenteriin ei yksinkertaisesti mahtuisi enää. Sanon EI jotta voin hallita jollakin tasolla kalenteria ja siten elämäänikin. On sanottava EI, jotta voisi joskus hyvän tuulen tullessa päästä leijasurffaamaan.

shutterstock_92911432.jpg

Millaiseksi toiminta on muodostunut?

Juuri nyt tilanne on tasapainossa. Välistä innostun kovasti kokeilemaan kaikenlaista. Mukaan on mahtunut oma verkkokauppa, oma taulumallisto, assistenttipalveluita, kirjojen kirjoittamista. Juuri nyt keskityn lähinnä asiakkaisiin ja graafiseen suunnitteluun. Toteutan graafista suunnittelua ja markkinointiassistentin palveluita - juuri sitä mitä parhaiten osaan.

On myös johdon assistentti -asiakkuuksia, mutta ne ovat osittain myös graafisen suunnittelun projekteja ja siten raja niissä on häilyvä. Seitsemän vuotta yksinyrittäjänä on ollut jännittävä matka! Välistä on mukana ollut myös osa-aikaisia työntekijöitä, harjoittelijoita, alihankkijoita ja yhteistyökumppaneita. Se on ollut tosi mukavaa. Ja välistä on ollut toimistoja ja parhaiten mieleen jäi Luovan Laboratorion upeat tilat Stockmannilla. Juuri nyt työskentelen kotoa käsin ja asiakkaiden luona.

Lisäksi Opi sanomaan EI -teeman parissa pidän hyvinvointivalmennuksia ja inspiroivia luentoja: www.valmentajaheidi.com ja seuraava kirja ilmestyy lähiviikkoina painosta.

Juuri nyt on sellainen olotila, että jännityksellä odotan mitä seuraavat vuodet tuovat mukanaan. Kiitos kaikille asiakkailleni! <3

shutterstock_707776513.jpgHeidi AlamikkeläComment