Valokki Design. Yrityksesi graafikko.
Saamme markkinoinnin maistumaan ja yrityksesi loistamaan!

Valokki Design | Blogikirjoituksia yrittäjyydestä ja graafikon työstä

Miksi valita Squarespace vrt. Wordpress?

Nettisivujen suunnittelu alkaa usein julkaisujärjestelmän valinnalla. Olen ollut mukana asiakkaideni kanssa valintaprosessissa ja usein asiakkaat haluavat sivunsa rakennettavan wordpress -alustalla. Hyvin usein vain siksi, koska se on yleisesti käytössä, tunnettu alusta ja ei olla perehdytty muihin vaihtoehtoihin. Nykyisin on kuitenkin tarjolla useita, helppokäyttöisiä ja kustannustehokkaita ratkaisuja nettisivustojen rakentamiseen. Wordpressilla räätälöidyt, koodatut sivut maksavat usein 5000 - 10 000 euroa ja aikaa projektin läpivientiin menee 1-6 kuukautta. Squarespace on kätevämpi työkalu ja nettisivuston hinta on huomattavasti edullisempi ja julkaisuun menee 1-4 viikkoa.

Tutustu lisää työkaluun täällä: www.squarespace.com

nettisivuthelposti

Miksi Squarespace on niin suosittu ja kasvattaa suosiotaan yhä enemmän ja mistä siinä oikein on kyse?

Squarespace on ns. tee se itse -alusta, jossa kuka tahansa pienyrittäjä tai bloggaaja voi luoda omat nettisivustonsa nopeasti ja ne ovat heti mobiilioptimoidut ja ei tarvita erillistä koodaajaa luomaan sivustoa. Muita vastaavia, hyviä, tämän tyyppisiä alustoja ovat esimerkiksi wix.com ja verkkokauppoihin soveltuva shopify.com. Squarespace on ollut pitkään suosittu erityisesti valokuvaajien, bloggaajien ja ns. lifestyle-yrittäjien keskuudessa. Yhä useampi suurempi yritys on myös kääntynyt Squarespace-järjestelmään ja yksi suuri syy siihen on työkalun edullinen hinta, helppokäyttöisyys ja monipuoliset ominaisuudet.

Squarespacella rakentaa nettisivut joko itse tai asiantuntijan avulla helposti ja ne ovat helposti päivitettävissä, muokattavissa ja muunneltavissa. Olenkin usein sanonut, että squarespace on hyvä ratkaisu silloin, kun sivuston suunniteltu käyttöikä on alle 5 vuotta ja ei haluta tehdä suuria investointeja sivuston koodaukseen.

MIKÄ ON SQUARESPACE?

Squarespace on helppokäyttöinen, drag and drop -periaatteella toimiva verkkosivualusta. Sivuja saa siis muokattua helposti ilman koodaamistaitoja vain lisäämällä ja siirtelemällä eri sivuelementtejä halutuille paikoille. Squarespacessa on valmiita teemoja, joita valitsemalla voi muokata itselleen sopivannäköiset sivut ja siellä on myös monipuolisia mahdollisuuksia muokata sivuston ulkoasua.

nettisivutsquarespacella

Helppokäyttöisyys

Squarespacella sivuston luominen on helppoa. Usein wordpress -projekteissa sivuston luominen vie aikaa ja vaivaa, sekä rahaa. Wordpressin hyvät puolet on olemassa ja samoin Squarespacella on tilanteita, joissa julkaisujärjestelmä ei taivu asiakkaan vaatimuksiin. Squarespace ei ole sopiva ratkaisu mikäli halutaan sivusto useammalla eri kielellä tai halutaan räätälöidä ulkoasua kovasti tai tarvitaan vaikkapa intranet.

Kun sivuja muokataan squarespacella, muutokset näkyy heti ja sivuja muokataan helposti selaimessa niin, että voit itse huolehtia päivityksistä. Squarespace on niin helppokäyttöinen, että asiakkaani pystyvät helposti muokkaamaan ja päivittämään sivujaan itsenäisesti sivujen julkaisun ja sen yhteydessä antamani opastuksen jälkeen. Periaatteessa kuka tahansa voi luoda sivut alusta loppuun squarespacella, mutta se mitä asiakkaat yleensä ostavat minulta on ajansäästö kun minä luon sivuston ja samalla katson että siitä tulee visuaalisesti ja teknisesti toimiva kokonaisuus.

Responsiivisuus

Squarespace-alustalle tehdyt verkkosivut ovat automaattisesti responsiivisia eli toimivat moitteetta kaiken kokoisilla laitteilla selailtuna ja niitä ei tarvitse koodata erikseen. Tämä on tärkeä juttu, sillä mobiilioptimoidut sivut nousevat Google-hauissa optimoimattomien sivustojen edelle ja koska yhä useampi meistä käyttää nettiä puhelimella tai tabletilla. Eli kun valitset Squrespacen, sinun ei tarvitse koskaan huolehtia, toimivatko nettisivusi oikealla tavalla mobiilissa. Mobiilinäkymää voi myös hieman muokata riippuen valitusta teemasta ja taitava tekijä auttaa alusta saakka valitsemaan sellaisen teeman, joka on toimiva myös mobiilisti.

Visuaalisuus

Squarespace -sivut luodaan valmiista mallipohjasta, teemasta. Valittavia teemoja ei ole niin paljon kuin esimerkiksi wordpress tai wix.com tarjoaa, mutta jokainen teema on räätälöitävissä.

Valitun teeman pystyy siis muokkaamaan yrityksen ilmeelle sopivaksi ja ne ovat modernin näköisiä. On myös mahdollista koodin avulla räätälöidä sivupohjia yhä enemmän ja enemmän mikäli tarpeen.

Selkeys ja huolettomuus

Squarespacella tehdyt nettisivustot ovat budjetiltaan ennakoitavissa. Mukaan ei tule yllättäviä koodauskuluja, räätälöintejä tai ylläpitokustannuksia päivityksistä ja versioista tai erillisistä moduuleista. Kuukausimaksu sisältää kaiken nettisivujen ylläpitoon liittyvän, kuten päivitykset, suojauksen, varmuuskopioinnin. Webhotelli ja domain toki tuo lisäkuluja, mutta ne tarvitaan aina nettisivujen yhteydessä ja nekin voi ostaa suoraan Squarespacesta. Työkalulla tehdyt nettisivut ovat keveitä ja ne suoriutuvat hyvin myös suorituskykytestauksista mikäli käytetään pieniä kuvia ja sivustolle ei rakenneta raskaita tietoja.


Some-kanavat

Läsnäolo sosiaalisessa mediassa on tänä päivänä lähestulkoon pakollista useimmille yrityksille ja yrittäjille ja on hyvä, että some-tilit saa tuotua esille myös kotisivuilla. Tämä onnistuu Squarespace-sivuilla helposti, sillä esimerkiksi Instagram- sekä Twitter-feedit saa upotettua sivuille näppärästi ja myös jako- ja tykkäyspainikkeet saa kätevästi esimerkiksi blogikirjoituksiin mukaan. Näiden lisäämiseksi ei tarvita erillisiä moduuleja tai koodauksia, vaan ne kytketään Squarespace-tiliin ja sen kautta saa näkyviin sosiaalisen median kanavat sivustoon.


Squarespace ja SEO

Squarespacessa SEO eli hakukoneoptimointi on sisäänrakennettuna ja sivut ovat todella Google-ystävälliset ja hakukoneoptimointia pystyy luomaan tehokkaasti. Squarespace haluaa tietenkin palvelulleen lisää käyttäjiä ja jos heidän sivut näkyvät helposti googlessa, se on kaikkien etu. Sivukohtaisesti voi muodostaa hakukokoneen kannalta tärkeimpiä asioita ja Squarespace tarjoaa siihen helppokäyttöisiä ratkaisuja, sillä sivukohtaisesti on SEO välilehti, jonne voit syöttää haluamasi tietoja. Lisäksi kun käytät tehokkaasti H1 -otsikoita, metakuvauksia ja mietit hakukonenäkyvyyttä luodessasi sisältöä, saat nopeasti sivut näkymään googlessa. Sinun ei tarvitse siis olla hakukoneoptimoinnin mestari saadaksesi sivusi näkymään Googlessa, sillä Squarespace tarjoaa todella helppotajuiset ohjeet, joiden avulla huolehdit sivujesi SEO:n kuntoon.

Onko sinulla blogi, verkkokauppa tai ravintola?

Mikäli omistat pienen ravintolan tai verkkokaupan, tarjoaa squarespace siihen suoraan ratkaisuja, jotka eivät maksa ylimääräistä. Voit luoda sinne pöytävarausjärjestelmän, jossa asiakkaat voivat varata paikan ravintolaasi kännykällään. Tai voit luoda verkkokaupan, jossa tavaroitasi ostetaan suoraan nettisivuillasi. Maksujärjestelmissä ei ole vielä mahdollista käyttää suomalaisia verkkopankkeja, joten se on otettava huomioon tässä yhteydessä. Lisäksi osa toiminnoista ovat sellaisia, että ohjeistus käyttäjälle näkyy englanniksi.

Turvallisuus

Wordpressilla on omat heikkoutensa turvallisuuden osalta. Mikäli sivustoa ei ylläpidetä ja päivitetä, sinne saatetaan tehdä yllättäviä tietoturvahyökkäyksiä. Squarespacessa erillistä ylläpitoa ei tarvita vaan kaikki se työ mitä Squarespace tekee turvallisuuden eteen, on heti käytettävissä ja sinunkin sivustolla. Mikään varma ratkaisuhan tämäkään ei ole, hyökkäyksiä voi tietenkin tulla. Squarespace huolehtii kaikista ylläpidoista, päivityksistä ja turvallisuusasioista puolestasi.

nettisivutnopeasti

Miten pääsen alkuun?

Voit siis aivan helposti luoda sivut squarespacella yksinkin. Valitset vain valmiin teeman ja harjoittelet sen käyttöä. Tai mikäli et halua käyttää tähän aikaasi, ole yhteydessä minuun niin toteutan sivut puolestasi. Mikäli sinulla on sivuston sisältö ja kuvat valmiina, vie sivuston rakennusprojekti aikaa maksimissaan kaksi viikkoa.

KEVYET NETTISIVUT

  • Nettisivustot Squarespacella: ALK. 1 200 eur + alv

  • Sivuston suunnittelu kanssasi

  • Graafinen suunnittelu

  • Fonttien ja värimaailman valinta

  • Kuvavalinnat

  • Sisällön syöttämisen opastus

  • Sivuston päivityksen koulutus + ohjeistus

  • Sivuston rakentaminen ja käyttöönotto

Hinta ei sisällä domain- ja pilvipalvelukustannuksia eikä squarespace.com järjestelmän ylläpitokuluja. Myös kuvat ja / tai videot veloitetaan erikseen.

Squarespace+kotisivut+yritykselle.png