Valokki Design. Yrityksesi graafikko.
Saamme markkinoinnin maistumaan ja yrityksesi loistamaan!

Valokki Design | Blogikirjoituksia yrittäjyydestä ja graafikon työstä

Näin saat fi -domainin squarespace sivustoon

Usein kysytään voiko Squarespace -sivuston rakentaa siten, että on käytössä .fi -päätteinen domain. Kyllä voi ja tässä blogissa kerron miten se tapahtuu.

Voit myös tutustua Squarespacen omaan ohjeeseen: https://support.squarespace.com/hc/en-us/articles/205812378-Connecting-a-domain-to-your-Squarespace-site

Oletko koskaan miettinyt kuinka verkkotunnukset osataan yhdistää oikeisiin palvelimiin? Tai mitä tapahtuu taustalla, kun kirjoitat selaimeen halutun verkkotunnuksen.

Askeleet:

1. Varaa ensin jokin .fi päätteinen domain

2. Tarvitset myös webhotellin, jossa on mahdollisuus muokata DNS -asetuksia ja joka sisältää SSL-suojauksen.

3. Asetukset tulee muokata webhotellin DNS -asetuksista vastaamaan Squarespacen asetuksia. Yleensä ohjaukseen menee 8-72 tuntia, riippuen hostingista. Lisäksi huolehdi, että SSL -sertifikaatti vahvistuu.


Kun sinulla on tilattuna domain sekä webhostaus, sinun tulee muokata asetukset.

1. Mene Squarespacen kotinäkymässä kohtaan Settings

2. Klikkaa Use a domain I own

3. Kirjoita domainisi nimi Domain Name -kenttään ja klikkaa sitten jatka.

4. Klikkaa Connect from provider

5. Valitse domanin haltija listasta ja todennäköisesti tässä kohtaa sinun on valittava muu, Other.

6. Klikkaa Connect domain

7. Klikkaa Okay

Nyt sinun on mentävä omaan domainiisi sen webhotellin kautta, jonka olet tilannut. DNS-asetusten muuttaminen riippuu palveluntarjoajasta, mutta sinun tulisi löytää sieltä kohta DNS-asetukset (usein kohdassa hallitse palveluita – Nimipalvelu – Valitse oikea domain – Tietueet.). DNS hallinta on tärkeä osa tilattuja hosting palveluita. DNS hallinnan avulla voidaan poistaa ja lisätä DNS tietueita, joiden avulla verkkotunnuksen ohjauksia hallitaan. (Katso lisätietoja esim. täältä: https://www.zoner.fi/nimipalvelimet-dns-hallinta-ja-dns-tietueet-dns-hallinnan-lyhyt-oppimaara/)

Pidä auki myös Squarespacen ikkuna, jotta näet oikeat asetukset. Saat Squarespacen hallinnasta alla olevan kuvan mukaiset tiedot, jotka pitäisi lisätä. Ensimmäisenä ohje pyytää lisäämään Cname-tietueen. Ohje jatkuu kuvan jälkeen.

dns-settings.png


Vanhojen ohjausten poistaminen tai muuttaminen

Poista tai muuta (riippuen mitä palvelua käytät) ensimmäisenä www, tyhjä ja * -alidomainilla olevat tietueet kohdasta A-tietueet ja AAAA-tietueet. Huom! Tämä tulee tehdä vain, jos koko domain ohjataan Squarespaceen, eikä käytössä ole esimerkiksi muualle ohjattuja sivuja.

Uusien ohjausten luominen

Lisää pyydetty Cname DNS-hallintaan kautta klikkaamalla nappia Luo uusi kohdasta CNAME tai muuta olemassaolevia jos niitä on jo valmiina.

  • Anna alidomain eli aca…

  • Anna kohdeosoite eli verify…

Toista tämä kaikkien vaadittavien tietueiden kohtalla. Eli seuraavaksi luo CNAME alidomainilla www ja kohdeosoiteella ext-cust…

Tämän jälkeen siirry tekemään ohjaukset kohtaan A-tietueet. @-merkki tarkoittaa, että alidomain jätetään tyhjäksi seuraavan mallin mukaisesti.

  • Jätä tyhjäksi

  • Anna kohdeosoite ohjeesta esim 198.185…

  • Tallenna tietue

Tämän jälkeen tietueet on luotu palveluun ja voit jatkaa asennusta Squarespacen palvelussa.

Paina siellä Refresh ja jos muutos ei heti näy, käy kokeilemassa muutaman tunnin päästä uudestaan. Huomaathan, että tietueiden päivittymiseen voi mennä aikaa useampi tunti, joten asennus ei välttämättä mene läpi heti muutosten jälkeen. Palaa tällöin Squarespacen asennukseen uudelleen myöhemmin. Tietueita ei tarvitse tehdä enää uudelleen webhotellin asetuksiin.

Klikkaa tallenna.

Tuntuuko vaikealta?

Voit tilata meidät apuun! Domain-ohjauksen hoitaminen puolestasi 149 € + alv.