Valokki Design. Yrityksesi graafikko.
Markkinointimateriaalit nopeasti ja helposti.

Valokki Design | Blogikirjoituksia yrittäjyydestä ja graafikon työstä

Yrittäjä, joka ei osaa sanoa ei

Läpi elämän olen ajautunut tilanteisiin, joissa tunnen olevani epämukavuusalueella. Ollessani alaluokilla olin melko ujo mutta siitä huolimatta olin ensimmäisten joukossa hoitamassa lehtimyyntiä, wc-paperimyyntiä tai erilaisia edustustehtäviä. Se ei johtunut siitä, että olisin ollut innokkaana mukana - päinvastoin olin lähes kauhusta kankea kun jouduin kiertämään naapureita myyntitehtävissä. Miksi näin kävi? Koska en osannut sanoa ei.

Enkä vieläkään osaa. Palveluammatissa se on kuitenkin hyvä ominaisuus ja nykyisin se kuvastaa koko Valokin tapaa toimia. Kun saan uuden toimeksiannon en koskaan sano, ettei se sovi palveluvalikoimaamme tai että emme tee kyseistä työtä. Näen asiakkaalla tarpeen ja pyrin antamaan ratkaisun siihen kaikin keinoin. Kyse on kokonaisuudesta: siitä että ratkaisee asiakkaan tarpeen valmiina avaimet käteen. 

Markkinoinnin suunnittelussa ja luovassa työssä kyky sanoa kyllä on hyödyksi. Ihminen on luovempi ja avoimempi erilaisille ideoille ja tehtäville kun ei heti ajattele, että tämä ei onnistu. Myönteinen asenne ja halu ratkaista asiakkaan ongelmat niin ettei asiakkaalle aiheudu asiasta enempää vaivaa, ovat kaiken lähtökohta. 

Siispä olemme saaneet monenlaisia uusia toimeksiantoja, joihin olemme koonneet uudenlaisia verkostoja, jotta asiakkaamme saisivat jatkossakin keskittyä omaan ydinliiketoimintaansa.

Yksi tärkeä steppi on edessä - Valokki sai harjoittelijaksi Sanna Turusen! Sanna on jo kokenut graafikko ja muutaman kuukauden ajan hän palvelee myös asiakkaitamme "kyllä-asenteella" ja kehittää samalla Valokin omia graafisia töitä.