Valokki Design. Yrityksesi graafikko.
Markkinointimateriaalit nopeasti ja helposti.

Valokki Design | Blogikirjoituksia yrittäjyydestä ja graafikon työstä

Ota kaikki irti kesästä!

Yrittäjänä kesäloman pitäminen voi olla haastavaa. Toimialasta ja sesongista riippuen toki myös, että pitääkö loman ylipäätään kesällä vai talvella. Itse pidän lomani heinäkuussa, silloin Suomi yleensä hiljenee ja voi hyvälläkin omatunnolla olla muutaman viikon niin, ettei katso sähköpostejaan - ainakaan joka päivä.

Minulle yrittäjyys on elämäntapa ja keino olla onnellinen elämässäni. Kuitenkin, siitäkin tarvitsee lomaa jotta se tuntuisi taas mukavalta jatkossakin. 

Loma voi olla kaukainen unelma tai totista totta. 

Luin netistä vinkkejä miten yrittäjän kannattaa lomailla ja miten saa työasiat pois mielestään. Usein puhuttiin siitä, että suunnittelee työt etukäteen, aikatauluttaa loman, sulkee sähköpostin, puhelimen jne. En siis tee vinkkilistaa vaan annan kaksi sanaa. Päätös ja ulkoistaminen. Mielestäni paras vinkki on tehdä päätös että pitää loman ja pitää siitä kiinni.

Helppo tapa on ulkoistaa ne tehtävät, jotka ovat pakko hoitaa yrityksessä. Tilitoimisto voi ottaa lomallasi isompaa roolia laskujen maksamisesta jne. Markkinoinnin voi helpostikin ulkoistaa markkinointitoimistolle. Myynnin voi ulkoistaa. Puhelimeen vastaamisen voi ulkoistaa. Kaiken voi ulkoistaa paitsi sen, mikä on yrityksen ydinliiketoimintaa. 

Miten sitten tällainen assistenttipalveluita ja graafisia palveluita tuottava ulkoistaa itse asioita joita sille ulkoistetaan? Sijaispalvelulla tai ei mitenkään, koska ne ovat meidän ydinliiketoimintaa. Aikatauluttamalla ja sopimalla asiakkaiden kanssa loman pitäminenkin on kuitenkin mahdollista. 

Lisäksi kesän aikana Valokin toimistolla päivystää harjoittelija Sanna, jonka saa kiinni sanna.turunen@valokkidesign.fi ja koska yrittäjä ei virallisesti koskaan ole lomalla niin Heidinkin saa puhelimitse kiinni läpi kesän :) 

Hyvää kesää kaikille yrittäjille!