Valokki Design. Yrityksesi graafikko.
Markkinointimateriaalit nopeasti ja helposti.

Valokki Design | Blogikirjoituksia yrittäjyydestä ja graafikon työstä

Onko nettisivut liiketoimintasi elinehto?

Nettisivut ovat nykypäivänä yrityksille jo lähes itsestäänselvyys. Jos yritystä ei löydy netistä, sitä ei ole - sanotaan. On tosin totta, että on olemassa yrityksiä, joiden liiketoiminta pyörii varsin hyvin ja kannattavasti ilman nettisivujakin. Se ei siis ole välttämättömyys kaikille vieläkään.

Jos kuitenkin nettisivut ovat jo olemassa on syytä aika-ajoin tarkistaa vastaavatko ne nykypäivän vaatimuksia ja vastaavatko ne asetettuja tavoitteita. Itse olen yrittäjänä huomannut, että nettisivujen elinikä on nykyisin melko lyhyt. Mitä nopeammin pystyy reagoimaan sisältöön ja esimerkiksi hakukoneiden muuttuviin kriteereihin, sen paremmin sivustosi löytyy.

Pyrin aina käyttämään ajan tehokkaasti ja siten nettisivujenkin osalta on syytä pohtia niihin käytettävää työaikaa. Nopea tapa testata itse sivustosi toimivuus on erilaiset netissä olevat työkalut:

http://tools.quicksprout.com/
Tämä työkalu analysoi nettisivusi. Tällä työkalulla voit nopeasti tarkistaa sivustosi hakukonelöydettävyyden kannalta. Saat raportin virheistä, sosiaalisen median yhteenvedon, url-osoitteiden korjaamisehdotukset, sisältöanalyysin jne. Saat nopeasti selville käytätkö liian pitkiä otsikoita ja kuinka suosittua sisältösi on sosiaalisessa mediassa.  Sivusto vertaa sivuasi myös kilpailijoihin, mikä on ihan mielenkiintoista katsottavaa! Vaatii tunnistautumisen google tilin kautta.
 

 

http://nibbler.silktide.com
Pisteyttää nettisivusi ja näet nopeasti mistä olet saanut korkeat pisteet ja mistä matalat. Tarkista nopeasti onko sivustosi mobiiliystävällinen ja käyttäjäystävällinen. Näet myös esimerkiksi onko sivustollasi oikeat meta-tiedostot.

 

http://www.woorank.com/
Enemmän juuri markkinoijan näkökulmasta analyysi sivustosi näkyvyydestä ja tehosta eri kanavissa.


Kun huomaat että sivustollasi on puutteita, kannattaa pohtia seuraavaa:

Miksi sivustollasi on puutteita? Onko puutteet olennaisia yrityksellesi, vaikeuttavatko ne myyntiä ja markkinointia? Millaiset kävijämäärät sivustolla on ja mikä on realistinen tavoite?

Jos puutteet ovat kriittiset, mihin ne liittyvät? Tekniikkaa, ulkoasua, valokuvia, sisältöä, hakukonelöydettävyyttä? Riippuen mitä osa-aluetta haluat kehittää ota yhteyttä tarvittavaan tahoon.

Tai ota yhteyttä Valokki Designiin, hoidamme verkostomme kautta sivustosi kuntoon ilman että sinun tarvitsee itse nähdä asian eteen juuri mitään vaivaa.

 

Lopuksi nopeat vinkit hyvään sivustoon:

1.     Nopea lataus. Mitä nopeammin sivustosi latautuu näytöllä ja mobiilissa, sen parempi. Tähän voi vaikuttaa olennaisesti käyttämällä hyvää visuaalista ilmettä, hyvää koodia ja hyviä julkaisujärjestelmiä.

2.     Sisältö on suunniteltua ja hakukoneystävällistä

3.     Kuvat ovat näyttävät ja sivuston käytettävyys toimiva

4.     Sivusto toimii mobiilissa, tabletissa, tietokoneilla

5.     Sivustossa on blogi, sosiaalisen median jakopainikkeet ja tykkäysmahdollisuudet

6.     Opiskele hieman itsekin hakukonelöydettävyydestä: http://blog.act-on.com/2015/03/get-found-faster-10-tips-for-successful-local-seo/

7.     Olet miettinyt ketä sivusto palvelee ja puhuttelet sitä kohderyhmää. Anna vastauksia yleisölle ja ohjaa heidät niihin toimintoihin, joita heidän toivot tekevän. 

8. Mieti teetkö kaupat netissä vai muualla. Panostus sen mukaan mikä on hyöty suhteessa asetettuun panokseen ja mieti myös kuitenkin mitä mahdollisuuksia netti voisi tuoda omaan liiketoimintaasi.