Valokki Design. Yrityksesi graafikko.
Saamme markkinoinnin maistumaan ja yrityksesi loistamaan!

Valokki Design | Blogikirjoituksia yrittäjyydestä ja graafikon työstä

Paluu arkeen yrittäjän sairasloman jälkeen

Kuten osa ehkä huomasi, olin sairaslomalla melkein 6 kuukautta ja edelleen osittain toipilaana ja olen aloittanut työt osa-aikaisesti elokuun lopussa. Millaista on palata arkeen noin pitkän toipumisjakson jälkeen?

Käsitys ajasta hämärtyy

Osittain puoli vuotta meni nopeasti ja osittain tuntui, ettei sinä aikana tapahtunut juurikaan mitään. Nyt kun olen palannut töihin niin tuntuu, että viikot vain vierivät ja on jo pian lokakuu. Toipumisjaksokin tuntuu etäiseltä ajanjaksolta elämässäni. Keskityin silloin aika paljon vain kodin asioihin ja toipumiseen, fysioterapiaan, jumppaan. Lakkasin ehkä suorittamasta ja se jotenkin ihmetyttää – minä, joka aina haluan saada jotain aikaan makoilin vain sohvalla. Tai siltä minusta tuntuu… juoksin kuitenkin ½ maratonin melko pian onnettomuuden jälkeen, jumppasin ja piirsin oikealla ja vasemmalla kädellä, hankimme koiranpennun juuri kun käteni meni rikki ja kevät meni koiranpennun kanssa nopeasti. Kesällä olin jo enemmän liikkuvampi käteni kanssa ja pääsin taas paremmin harrastuksiin ja kokeilemaan piirtämistä, kirjoittamista, meikkaamista, kodin askareita ja lomamatkoja. Ehkä juuri noita asioita onkin tarkoitus tehdä kun on toipilaana.

Nyt töihin tullessani työt ovat muuttuneet, sillä minulla on nyt apuna 2 upeaa työntekijää, Sara ja Leena. Sara auttaa asiakkaita graafisessa suunnittelussa sekä digitaalisessa markkinoinnissa. Leena hoitaa markkinointiassistentin työtehtäviä sekä muita assistentin töitä. Minun tehtävänä on ollut opetella delegoimaan ja olen saanut opetella opettamista kun perehdytän työntekijöitä hommiin.

Osa töistä jatkui kuin en olisi ollut ollenkaan pois, täsmälleen siitä tilanteesta kuin mihin ne jäivät tuon leijasurffausonnettomuuden jälkeen. Osa valui ohitseni ollessani sairaslomalla ja nyt on aika uusien tuulien ja asiakashankinta on taas mahdollista ja voimme sanoa yhä useammin kyllä koska meitä on nyt yhden sijaan kolme.

Markkinointi maistuu taas

Selkeytin toimintoja siltä osin, että osaamiseni valmennusten ja life coachauksen parissa on nyt osana Valmennustarina Oy:n tarjontaa. Valokki Design keskittyy jatkossa siihen, että se saa markkinoinnin maistumaan ja yritykset loistamaan. Eli meiltä saat markkinointiin apua, olipa kyse uuden yrityksen ilmeestä tai vaikka vanhan päivittämisestä, verkkosivuista, digitaalisen median materiaaleista tai markkinoinnin koulutuksesta.

Tämän lisäksi yritykseni on uudistamassa verkkosivuja ja palveluvalikoimaa. Työntekijät ovat tuoneet tuoreita, uusia ja innostavia ajatuksia ja kysymyksiä. Toiminta kehittyy vain pysymällä liikkeessä, joten sitä tässä nyt tehdään.

Uuden markkinointilauseen julkaisimme jo:

Saamme markkinoinnin maistumaan ja yrityksesi loistamaan!

Tällä haluamme luvata, että markkinoinnin toteuttaminen voi olla hauskaa, viihdyttävää ja innostavaa. Muut uutuudet tulevat verkkosivuillemme myöhemmin.

Uusi kierros jännittää.

Paluu töihin ei ole ollut aivan yksinkertaista. Pelottaa ja jännittää. Miten voin kasvattaa liiketoimintaa samalla kun olen osittain edelleen toipilas on jätettävä paljon aikaa päivästä myös käden jumppaamisen ja lepoon? Miten ajan saa riittämään?

Yritykseen tulleiden muutosten myötä sisäinen kriitikkoni on päässyt valoilleen enkä uskalla enää tehdä videoita tai jakaa blogeissa ajatuksiani yrittäjyydestä. Tuntuu kuin pitäisi sopia johonkin muottiin ja se on se asia, mitä vastustan. Siispä täytyy tutkia tuota vastustamisen tunnetta ja toisaalta raivata tilaa rohkeudelle, uskallukselle ja uuden kokeilemiselle. Mietin myös paljon enemmän asioita suunnitelmallisesti ja se on innostuvalle minälle haastavaa kun usein haluan, että asiat menevät heti eteenpäin. Ehkäpä juuri siksi sisällön tekeminen on nyt ollut hieman jäissä. Videoiden osalta pelkään sitä miltä näytän, koska käsi ei ojennu ja siinä näkyy edelleen toipumisen merkkejä ja jälkiä. Ja osittain myös aika pitää suunnitella nyt tarkemmin kun en ole kokoaikaisesti vielä töissä, jonka vuoksi olen palannut tärkeimmän asian äärelle – tee se mikä on tärkeää, olennaista liiketoimintasi kannalta.

Yksi uusi rohkea teko on olla mukana TEDx Oulu tapahtumaa tammikuussa 2020, jossa olen yksi puhujista. Puheeni aihe liittyy Opi sanomaan EI -teemaan.

Vapaus tehdä töitä mistä vain.

Yksinyrittäjänä olin omasta mielestä täysin vapaa päättämään missä, mitä ja milloin teen töitä. Tuota mahdollisuutta haluaisin tarjota jatkossa myös työntekijöilleni. Se vaatii molemminpuolista luottamusta, etäyhteyksien toimivuutta, viestintäkanavien selkeää käyttöä ja kommunikointia myös etänä. Tätä aion harjoitella syksyn aikana ja katsotaan vuoden lopussa minne se on vienyt!

Hankimme kuitenkin kiinteän toimiston, jotta voimme välistä tavata yhdessä ja asiakkaiden kanssa. Tervetuloa kahville siis Rotuaarille, Bisketin yläpuolelle osoitteeseen Kirkkokatu 8A5, Oulu. Varaathan kuitenkin kahviajan etukäteen niin meistä joku on paikalla pitämässä kahvin tuoreena ja maistuvana.

Heidi AlamikkeläComment