Valokki Design. Yrityksesi graafikko.
Saamme markkinoinnin maistumaan ja yrityksesi loistamaan!

Valokki Design | Blogikirjoituksia yrittäjyydestä ja graafikon työstä

MARKKINOINTIASSISTENTTI AUTTAA YRITYKSESI MARKKINOINNISSA

Minulla on unelma. Unelmani on, että voisin elää vapaasti yrittäjänä tehden luovia asioita. Olen toiminut yrittäjänä yli 10 vuotta ja sinä aikana olen myös tutustunut useisiin yrityksiin eri toimialoilla ja päässyt näkemään monenlaisia yrittäjiä, johtajia ja työntekijöitä.

Tilastojen mukaan yhä harvempi korkeasti koulutettu päätyy yrittäjäksi. Miksi tarjota omaa osaamistaan yrittäjänä, kun kaiken, näennäisen vapaudenkin, voi saavuttaa helpommalla työntekijänä?

Yrittäjien haasteena on usein oman osaamisen tiivistäminen myytäväksi tuotteeksi, ajankäyttö, työn ja vapaa-ajan yhdistäminen, säännölliset tulot, sopiva määrä työtä, ei liikaa eikä liian vähän. Ruotsalaiset kutsuvat sitä sanalla LAGOM.

shutterstock_450421672.jpg

Miten yrittäjänä jaksat ja mitä lupaat asiakkaillesi?

Minun haasteet yrittäjän urallani on ollut itseluottamuksen puute ja se, että uskottelen jatkuvasti itselleni etten osaa myydä. Toisaalta eräänlainen haaste on ollut liiallinen innostuminen asioista ja se, etten aina osaa enkä halua keskittyä siihen mikä olisi kannattavaa ja tuottavaa, tehokasta tekemistä. Ehkä se kuvastaa luovuuttani tai sitten se kertoo jotain mielen häiriöistäni :D

Olen kuitenkin onnistunutkin. Näin vuoden alussa on hyvä tiivistää se, mitä on saanut aikaan edellisenä vuonna ja mitä ehkä haluaisi tulevana vuonna toteuttaa. Käytän itse unelmointiin apuna kuvia, kirjoja, mielikuvaharjoituksia ja valmennuksia.

Mikäli yrittäjän jaksamista katsotaan hyvin tiiviisti, se pohjautuu seuraavanlaisiin asioihin:
- kyky keskittyä olennaiseen
- taito myydä selkeitä kokonaisuuksia
- innostuminen uudestaan siitä mihin alun perin ryhtyi
- taloudellinen tasapaino
- ajanhallinta
- työn unohtaminen vapaa-ajalla
- tukea antava sosiaalinen ympäristö
- kehittymiskyky
- taito ulkostaa ne asiat, jotka eivät ole omaa osaamista
- onnistuu myymään sopivan verran töitä, sopivassa kuormitusmäärässä

Kun katson mennyttä vuotta, olen osassa onnistunut ja osassa en. Syksyllä 2018 minulta väheni yllättäen tiivis asiakassuhde, johon olin luottanut ja olin uskotellut itselleni, että asiakassuhde jatkuu läpi vuoden. Tulikin paljon aikaa ja vähemmän rahaa. Sain tuona aikana kirjoitettua loppuun kaksi kirjaa: Opi sanomaan EI töissä ja Rohkeudesta olla minä (Alexander Saloranta). Sinällähän se näyttäisi siltä, että asiat menivät kuten pitikin ja niin monelta osin menikin.. Liikevaihtoni pysyi aika samana kuin aiemmin, tulos heikkeni ja sitä haluan parantaa tänä vuonna.

Kirjoista saatava tulo on hitaampaa kuin muista palveluista saatava tulo. Siispä olen alkanut myymään paljon kaikkea mitä osaan, koska on pitänyt ison asiakkuuden tilalle luoda tuloja useammasta eri lähteestä. Osassa yrittäjien oppaissa sanotaankin, että ei pitäisi liikaa keskittää toimintaansa yhden asiakkaan varaan ja toisaalta pitäisi myös osata myydä juuri omaa ydinosaamistaan. Yksinyrittäjän osalta tuossa piilee ristiriita, sillä kun on pari suurta asiakasta, ne vie usein resursseista 100 % ja sitten sen lisäksi pitää olla niitä muita tulonlähteitä ja siinä tilanteessa on taas kyse resurssien riittämättömyydestä. Pitää olla LAGOM.

Tässä kaiken tiedon keskellä sitten olen minä, ihminen, se joka olen syvällä sisimmässäni. Ja toimin melko useinkin omien ohjeideni vastaisesti ja päädyn sekamelskaan ja työskentelenkin kaikkien projektien parissa joka päivä ja ihmettelen, että mistä tämä kiire tuli tai että miten saankaan kaikki tehtyä tai innostun jostakin aivan uudesta, jota en ollut suunnitellut tekeväni. Ihan niin kuin kaikki muutkin, koska täydellisesti suoriutuvaa robottimaista yrittäjää en ole vielä tavannut. Kaiken keskellä olemme inhimmillisiä ihmisiä.

Silloin pitää taas hengittää. Hengähtää ja katsoa, että mitä alussa lupasi: minä olen luvannut, että haluan auttaa yrittäjiä olemaan onnellisempia. Koska onnelliset yrittäjät jaksavat paremmin ja sen kautta ne yritykset saavat mahdollisuuksia kasvuun. Se miten teen oman osuuteni, on esimerkiksi graafinen suunnittelu, markkinointiassistentin työt tai valmennukset. Otan osan yrittäjän huolista itselleni, toteutan markkinoinnin työt siten, että yrittäjän ei tarvitse menettää niiden vuoksi omia yöuniaan.

Vuonna 2019 lupaan katsoa avoimin silmin yhteistyöehdotuksia, joita tulee vastaan.

shutterstock_197903273.jpg

Haku päällä!

Etsin tällä hetkellä uusia toimeksiantoja, joissa voin yhdistää monenlaista osaamistani kuten graafinen suunnittelu, sisällön tuotanto, markkinointiassistentin työt ja luontovalokuvaus. Mielelläni olen osana tiimiä ja työskentelen toimialojen kanssa kuten hyvinvointi, terveys, teknologia, matkailu, ekologiset brändit, vaatteet, kauneus ja luovat alat.

Ulkoista se, mitä et itse osaa

Tässä esimerkki siitä, miten markkinointiassistentti voi auttaa sinua jaksamaan paremmin:

Hankkimalla assistentin pääset irti tehtävistä, jotka vievät turhaan aikaasi. Markkinointiassistentti hoitaa osan työpöytäsi todo-tehtävistä. Voit paremmin keskittyä liiketoimintasi kannalta tärkeisiin asioihin: siihen mikä tuottaa yrityksellesi eniten hyötyä. Tai käy vaikka lenkillä tai vietä aikaasi perheen parissa kun assistentti tekee puolestasi yrityksesi markkinointimateriaalit.

Miten palvelu toimii?

MARKKINOINTIASSITENTTI toteuttaa yrityksesi myynti- ja markkinointimateriaalit. Olemme varteenotettava vaihtoehto mainostoimistolle ja digitoimistolle, jos haluat nopeasti ja ketterästi materiaalia. Emme pidä toimeksiannoista, joissa pitää olla liian varovainen, rohkeatkin ratkaisut löytyvät. Tämän vastakohtana rakastamme toimeksiantoja, joissa kaikki materiaalit ovat jo valmiina ohjeineen ja vain koostamme nopeasti teille tarpeenne mukaiset painokelpoiset materiaalit nopeasti, esimerkiksi messuille, myynnin tueksi tai asiakkaille pikaisesti jaettavaksi. Meiltä hoituu myös some-kanavien ylläpito.

Uutiskirjeet

Suunnittelemme yritysilmeen mukaiset uutiskirjepohjat. Voimme hoitaa uutiskirjeiden suunnittelun, sisällön toteuttamisen ja lähetyksen esim. 1-4 kertaa kuukaudesta puolestanne. Homma hoituu yhden palaverin taktiikalla, jossa käymme läpi sisällön ja sen jälkeen toteutamme kirjeen ja lähetämme sen maailmalle.

Uutiskirjeen suunnittelu, toteutus ja lähetys 1 kerta kuukaudessa: 250 eur + alv. Sisältää myös sisällön jakamisen somessa kerran viikossa.

Nettisivut

Kun yrityksesi tarvitsee nettisivut, olemme apunasi koodin viidakossa. Markkinointiassistentti on henkilö, joka hoitaa sivun valmistumiseen liittyvät yksityiskohdat: projektipäällikön työt, koodauksen ohjeistus, valokuvaajien ja videontuottajien kanssa kuvien suunnittelun, sisällön suunnittelun ja syöttämisen sivustolle. Autamme oikean tekniikan löytämisessä ja suunnittelemme sivuston visuaalisen ilmeen sekä sen käyttöliittymän. Yleensä sivustot toteutetaan yhteistyössä koodausfirmojen kanssa tai mikäli olet pienyrittäjä, voi ratkaisuna olla kevyet sivut Squarespacella. Hoidamme sivuston ylläpitoa ja kehitystä.

Somekanavien ylläpito

Mikäli tarvitset apua somemaailmassa, autan mielelläni. Someassarin palveluihin kuuluu sosiaalisen median kampanjoiden suunnittelu, sisällön syöttäminen, sosiaalisen median visuaalisten kuvien teko ja somekanavien analysointi ja kehitys.

Tapahtumamarkkinointi

Tapahtumien järjestäminen on tuttua. Hoidan tapahtumien visuaaliset ilmeet (logot, nettisivustot, jaettavat kansiot ja materiaalit) ja voin hoitaa myös tapahtumamarkkinoinnin etukäteen sekä paikanpäällä.

Verkkokaupan aloittaminen

Jokainen verkkokauppa tarvitsee hyvän idean, ei välttämättä suurta mainostoimistoa. Ja kohtuulliseen hintaan. Emme lähde konsultoimaan vaan autamme juuri siihen tarpeeseen kuin tarvitsette. Valokki Nettiguru toteuttaa verkkokaupan ulkoasun ja rakentaa sivustonne alusta loppuun. Huolehdimme projektin läpiviennistä ja hankimme tarvittavat kuvat, domainit, hostingpalvelimet ja muut tilbehöörit. Projektit aloitetaan palaverissa, jonka jälkeen työskentelemme sivujenne parissa. Olemme erikoistuneita nimenomaan Shopify.com:lla tehtäviin verkkokauppoihin, toki tarpeen tullen joustamme muillekin alustoille. Shopify.com tuli tutuksi kun perustimme oman verkkokaupan, jonka vuoksi tunnemme sen kuin omat taskumme.

VISUAALINEN ASSARI

Rakastamme kauniin kuvan ja hyvän sisällön yhdistämistä. Koska olemme graafisen alan ammattilaisia, kauttamme saa kaunista sisältöä sosiaaliseen mediaan.

KEVYET NETTISIVUT

Nettisivustot Squarespacella: ALK. 1 200 eur + alv

  • Sivuston suunnittelu kanssasi

  • Graafinen suunnittelu

  • Fonttien ja värimaailman valinta

  • Kuvavalinnat

  • Sisällön syöttämisen opastus

  • Sivuston päivityksen koulutus + ohjeistus

  • Sivuston rakentaminen ja käyttöönotto

Hinta ei sisällä domain- ja pilvipalvelukustannuksia eikä squarespace.com järjestelmän ylläpitokuluja. Myös kuvat ja / tai videot veloitetaan erikseen.

shutterstock_101149633.jpg
Heidi AlamikkeläComment