Valokki Design. Yrityksesi graafikko.
Markkinointimateriaalit nopeasti ja helposti.

Valokki Design | Blogikirjoituksia yrittäjyydestä ja graafikon työstä

Yrittämistä vai onnistumista

Tuo lause on soinut päässäni läpi kesän. Olen pohtinut mitä on yrittäjyys ja näin yrittäjänpäivänä on oikein hyvä päivä palata siihen hetkeksi. Olenko yrittäjä vai haluanko olla onnistuja?

Sana yrittäjä tuo mieleeni yrittämisen aina vain uudestaan ja uudestaan. Ja sitähän yrittäjyys juuri onkin. Se on lähtöä ruudusta A ruutuun B. Välistä osuu suoraan oikeaan, välistä harhailee pitempää polkua pitkin ja välistä ei osu koskaan maaliin. Silti yritetään sen jälkeen uudestaan uuteen ruutuun.

Verrattuna palkkatyöhön yrittäjyys antaa mahdollisuuden luoda sellainen elämän kuin itse haluaa. Mikään muu ei ole esteenä kuin omat ajatukset, oma kyky harjoitella, valmistella, treenata ja tulla aina vain paremmaksi. Se on itsensä ylittämistä, alittamista, tuskastumista ja innostumista. Onkin usein vaikein pala nähdä se, että itse on välistä onnistumisensa esteenä. Sen vuoksi yrittäjän tärkeimpään resurssiin, itseensä, onkin syytä satsata ja huolehtia siitä, että yrittäjä jaksaa ja voi hyvin.

Yrittäjän persoonaan kuuluu varmasti myös se, että koskaan ei ole täysin tyytyväinen. Voi olla, että onnistuu täysin pääsemään ruudusta A ruutuun B ja ryhtyy etsimään heti seuraavaa polkua ruutuun C. Silti yrittäjä miettii jatkuvasti uudenlaisia polkuja, niitä joita kukaan ei ole koskaan kulkenut tai niitä, joissa matka onkin tärkeämpi kuin määränpää.

Tällainen matka on itselläkin alkanut kun olen perustamassa uutta liiketoimintaa vanhan ympärille. Vanha ei katoa minnekään, edelleen jatkan samojen graafisten suunnittelun projektien kanssa ja assistentin palveluiden. Kuitenkin, koska haluaa nähdä mihin tuntemattomammat polut vievät ja mitä matkan varrelta löytyy, olen perustanut Valokki Surf&Sport urheiluvaatekaupan naisille. Kauppa aukeaa parin viikon päästä ja sen matkaan pääsee täältä.

Koitetaan siis yrittäjät olla yrittäjien sijaan onnistujia. Ja jotta voi onnistua, pitää yrittää, aina uudestaan ja uudestaan. Hyvää yrittäjänpäivää!

 

 

 

 

Heidi Alamikkelä2 Comments